8½ kg haaste 12.11.2012 mennessä

torstai 2. elokuuta 2012

Laihdutuskirjoja osa 2: Dieettitytön huimat seikkailut

Jos ei otetan huomioon sitä, miten hyvin kirjasta saa faktatietoa, niin Shauna Reidin Dieettitytön huimat seikkailut on ehdottomasti laihdutuskirjasuosikkini. Shaunan kirja perustuu hänen maailmanlaajuisesti suosittuun blogiinsa, joka löytyy täältä. Tarina on siis täyttä totta ja niin ihanan elämänmakuista, että kirjaa ei malttaisi laskea käsistään!


Tarina alkaa siitä, kun Shauna huomaa omistavansa Australian suurimmat alushousut ja päättää tehdä asialle jotain. Kirjan aikana hän laihduttaa painoaan huomattavan määrän, muuttaa Australiasta Brittein saarille, löytää uusia ystäviä ja rakkauttakin löytyy - ja tämä kaikki yhden ihmisen elämässä muutaman vuoden aikana! Tuntuu välillä epätodelliselle, että tässä minä luen toisen ihmisen todellisesta elämästä, kun juoni on niin koukuttava ja herkullinen. Kirjan aikana Shauna tulee myös blogikaapista ulos, ja läheisille alkaa paljastua, että Shauna on koko maailman tuntema Dietgirl.

Kirjassa laihdutusta seurataan viikkojen lukumääränä sekä pudotettuina (tai takaisinsaatuina) kiloina. Aluksi laihdutus on keskeinen kirjan aihe, mutta mitä pidemmälle kirjassa pääsee, sitä enemmän elämäntapamuutokset jäävät sivuosaan kaiken muun tieltä. Ihan niin kuin tosielämässäkin: tapoja ei huomaa, kun niistä tulee rutiinia.

Kirjan keskiaukeamalla on värikuvia Shaunasta elämäntapamuutoksen eri vaiheissa, mikä tuo Dieettitytön todella lähelle lukijaa. Kirjan luettua tuntuu, kuin olisi hyväkin ystävä Shaunan kanssa. Suosittelen lämpimästi!

Pokkari näyttäisi maksavan Adlibriksella 4,20 e. Se on aika vähän neljästäsadasta sivusta iloa, itkua ja sympatiaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät kommentin. Julkaisen sen, kun olen tarkistanut, ettet ole kirjoittanut mitään yleisesti loukkaavaa tai yksityisyyttäni uhkaavaa.