8½ kg haaste 12.11.2012 mennessä

torstai 19. heinäkuuta 2012

Hyvä kevyttuote

Kuten on tullut useasti mainittua, olen hyvän ruoan ystävä. Anteeksi vain, kaikki kevyttuoteihmiset, mutta ne ovat pahoja. Äitini on yrittänyt koko elämäni toitottaa minulle, että "ne ovat ihan hyviä, kunhan niihin tottuu". 25 vuotta yritin tottua, mutta kyllähän totuus on, että 5 % ruokakerma on kuraa, 5 % juusto kumia ja 3 % tuorejuusto ei edes liukene kastikkeeseen. Itse asiassa on vähän huvittavaakin, että sitä myötä, kun elämäni on muuttunut kaiken kaikkiaan terveellisemmäksi, kevyttuotteet ovat ruokavaliostani vähentyneet.

On toki tuotteita, joista kannattaa valita kevyt vaihtoehto. Rasvaton maito on mielestäni paremman ja raikkaamman makuista kuin kevytmaito. Suuri rakkauteni, maitokahvi, maistuu parhaalta rasvattoman maidon kanssa. Tykkään juoda hiilihapollisia juomia, mutta en koskaan juo sokerisia limukoita. Se on asia, jossa äitini on aidosti saanut makuaistini muuttumaan: en pidä kuin keinomakeutetuista limsoista. Yleensä hiilihapon "puutteeseen" tepsii myös vissy.

Yksi hyvä kevyttuote on kuitenkin säilynyt ruokavaliossani. Se on yllättävää kyllä, rahka.

Kuva Pirkan sivuilta
Vaikka rasvattomat ja keinomakeutetut jogurtit ovat mielestäni omituisen makuisia, tässä rahkassa keveys ja maku on saatu samaan pakettiin. Energiaa rahkassa on 50 kcal / 100g eli vain 75 kcal koko purkissa. Protskua purkissa on 6,4 g. Hintaa purnukalla on muistaakseni lähicittarissa 75 senttiä.

Otetaan vertailun vuoksi Valion PRO-sarjan mansikkarahka.
Kuva Valion sivulta.
PRO-sarja on luonut imagoa urheilijoille suunnattuna proteiinipitoisena sarjana. Voisi siis olettaa, että tässä on kaikki kohdallaan. Energiaa rahkassa on 80 kcal / 100 g, protskua lähes tuplat Pirkkaan eli 11 g. Purkki on isompi kuin Pirkassa eli 175 g. Energiaa tästä purnukasta tulee yhteensä 140 kcal.

Koska itselläni tulee ainakin vetäistyä koko purkki, kun alkuun pääsen, minua kiinnostaa KOKO purkin energiamäärä (rahka on niiiiiin hyvää!). Kuntosalitreenini on sen verran maltillista, ettei proteiinia tarvitse kiskoa ylettömiä määriä, joten en viitsi maksaa tuplahintaa siitä, että saan lisäproteiinia. Varsinkin, kun Pirkasta saan puolet Valion energiamäärästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät kommentin. Julkaisen sen, kun olen tarkistanut, ettet ole kirjoittanut mitään yleisesti loukkaavaa tai yksityisyyttäni uhkaavaa.