8½ kg haaste 12.11.2012 mennessä

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Suurin pudottaja

Jenkkien Biggest loser on taas ilahduttanut meitä koko kesän. Tuotantokausi 8 vetelee viimeisiään: tänään ja huomenna tulee vielä jonkin sortin mitä heille kuuluu nyt -jaksot ja keskiviikkona aloitetaan kausi 9. Kuten arvata saattaa olen ollut koukussa. Kreikan-matkan ajan maltoin olla nauhoittamatta jaksoja digiboksille, mutta varmaan kaikki muut jaksot olen sarjasta katsonut.

Wikipedia
On monia syitä, miksi minä katson sarjaa. Mielestäni se on pääpiirteissään positiivinen. Juontaja Ali on kyynel silmässä kilpailijoiden onnistumisista ja jaksaa aina kannustaa. Valmentajilla on reipas suhtautuminen kilpailijoihin: kun olet tänne tullut, niin tee sitten hommia. Mitä pirua sinne valittamaan mennään? En oikein tiedä, kummasta valmentajasta pidän enemmän. Bob on hurjan söpö, mutta Jillianissa on jotain sisäistä voimaa, josta tykkään kovasti. Tykkään katsoa sarjaa myös siksi, että se motivoi minua liikkumaan. Akillesjännejumppa on sujunut monesti sarjan äärellä. :)
http://becksmithhollywood.com/?tag=the-biggest-loser
On tietysti paljon asioita, joista sarjassa en pidä. Ymmärrän kyllä, että tv-sarjassa tuloksia täytyy tulla nopeasti. On ihan käsittämätöntä, miten suosikkini Rudy laihdutti 100 paunaa seitsemässä viikossa! Kukaan tuskin jaksaisi katsoa meikäläisen laihdutusta tosi-tv:nä. "Jihuu! Paino on pysynyt samassa kahden viikon lomaherkutteluista huolimatta!" Mutta silti: eihän siinä ole mitään tolkkua, että läskit sulavat ja nahkat jäävät. Pysyviä elämäntapamuutoksia ei opita. Tuskin kenelläkään on arkielämässä kuutta tuntia päivässä aikaa roikkua kuntosalilla. Eikä kukaan tilaa loppuelämäänsä ravintolassa kanaa ja kuivaa riisiä ilman kastiketta, ilman nahkaa ja ilman suolaa. Tai ainakin toivon niin, koska se kuulostaa aika tylsälle elämälle.

Wikipedian mukaan kilpailijat vetävät treenejä mahdollisimman paksuissa vaatteissa, kun tv-kamerat eivät ole päällä. He pitävät itsensä mahdollisimman kuivina punnituspäivinä - niin kuivina, että joku on virtsannut verta. Ensimmäisen kauden voittaja on lihonut takaisin alkuperäiseen painoonsa. Eihän siinä ole oikeasti mitään tolkkua!

Mutta kun tätä kaikkea illuusiota saa katsella televisiosta, niin ei voi olla motivoitumatta siihen, että minäkin pystyn tuohon. Eivätkä kaikki liho takaisin, vaan saavat elämänsyrjästä kiinni. Esimerkiksi kauden 8 Rebecca on nykyään ilmeisesti kuntovalmentaja tjsp. Ja aika upealta typy näyttikin kauden finaalissa.

http://www.biggestloserclub.com/successstories.asp?sname=NBC
PS. Minä tosiaan en lihonut kahden viikon lomalla yhtään! Vaikka herkuttelin hyvällä ruoalla ja ennen kaikkea join ihan liikaa, niin paino on vain 100 g enemmän kuin Kreikkaa edeltävällä viikolla. Ilmeisesti jotain on tullut opittua järkevistä annoskoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät kommentin. Julkaisen sen, kun olen tarkistanut, ettet ole kirjoittanut mitään yleisesti loukkaavaa tai yksityisyyttäni uhkaavaa.