8½ kg haaste 12.11.2012 mennessä

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Treeniä lomalla

Olen päässyt kuntoutuksessani siihen vaiheeseen, että saan vaihtaa kaksi päivittäistä kuntoutustreeniäni yhteen päivässä. Aiemmat harjoitukset olivat akillesjännettä pääasiassa venyttäviä ja liikkuvuutta lisääviä, nyt vuorossa on myös voimaa lisääviä varpailleen nousuja ja laskuja ja keveitä askelluksia askelkyykyn tapaan eri puolille. Näitä harjoituksia tehdään päivittäin kolme viikkoa ja sen jälkeen pari-kolme kertaa viikossa aina puoleen vuoteen asti. Sanomattakin lienee selvää, ettei tästä lintsata! Mikään ei olisi niin hirveää, kuin uusi napsahdus nilkassa.

Mutta muutenkin pitää treenata, ettei ihan plösähdä. Kreikasta tultua lauantai meni ihan nukkumishommissa. Jossain välissä käytiin leikkaamassa pensasaitaa sen näköiseksi, että kehdattiin sunnuntaina lähteä uudelleen reissuun. Sunnuntaina lähdettiin liikkeelle uimahallin kautta. Kävin vesijuoksemassa syvässä vedessä 35 minuuttia. Täytyy sanoa, että mitä parempi vesijuoksutekniikka itselle kehittyy, sitä enemmän pidän lajista. Se tuntuu veden ansiosta helpolle, mutta samalla koko keho saa harjoitusta. Etenkin surkeassa kunnossa olevat olkavarteni "tykkäävät" vesijuoksusta.

Ajelimme eilen mökille. Täällä ei ole mahdollisuutta pyöräillä, eikä kuntosalillekaan viitsi ajella 30 kilometrin päähän (kai tässä kunnassa jossain on sali...). Siispä kaupasta tarttui mukaan 7,5 kg:n kahvakuula. Tein sillä tälle päivälle treenin, jota kehittelin sitä mukaan, kun harjoituksessa etenin. (Näinhän ne tosissaan treenaavat aina tekevät...:) Tein neljän liikkeen treenikierron kolmesti pitämättä liikkeiden välillä taukoja, ja hiki valui:

10 x pystysoutu
10 x pystypunnerrus yhdellä kädellä (molemmille käsille 10 toistoa)
10 x heilautus kahdella kädellä
10 x heilautus yhdellä kädellä (molemmille käsille 10 toistoa)

Voin suositella kahvakuulailua mökkilajiksi kaikille, jotka kaipaavat voimaharjoittelua mökkiympäristöön. Itselleni voimaharjoittelu on täällä ainoita lajeja, joihin pystyn. Soutaminen onnistunee myös, mutta ainakin tänään on ollut niin tuulista, ettei vesille ole lähdetty.

Sovittiin miehen kanssa, että vedetään viikko aika kasvisvoittoisilla eväillä, kun viime viikolla tuli nautiskeltua niin antaumuksella. Tosin tänään syötiin joku uusi Tupla-patukka puokkiin, kun teki mieli maistella sitä. Noh, pahaa oli. :D Kirjoittelen huomenna ruoasta lisää - kuvien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät kommentin. Julkaisen sen, kun olen tarkistanut, ettet ole kirjoittanut mitään yleisesti loukkaavaa tai yksityisyyttäni uhkaavaa.